Ambulatorisk praksis

Vi har stordelen av vår praksis på stordyr i Ringerike og Hole kommuner og tilbyr også våre tjenester i nærliggende områder.
Vi sørger for at alle skal få hjelp ved akutt sykdom alle hverdager mellom 0800-1600.

For at arbeidsdagen vår og praksisbesøkene skal foregå hensiktsmessig både for oss og for bonden er vi avhengig av at besøk blir ringt inn i telefontiden mellom 0800-0900 på telefon 35 10 38 80

Oppdrag som ikke haster f.eks. avhorninger og drektighetskontroller prøver vi å samle for å unngå mye unødvendig kjøring og spare miljøet for utslipp.
Ring gjerne inn slike oppdrag i god tid.

Anett Bjørndal Oulie

Anett er vårt blide ansikt på veien. Hun har siden hun ble uteksaminert fra NMBU Veterinærhøgskolen i desember 2016 hovedsakelig jobbet med produksjonsdyr og hest, og har et brennende engasjement for dyr i fjøs og stall. Anett er en av grunnleggerne av Vikersund dyreklinikk og har hovedansvaret for den ambulatoriske delen av praksisen.

forebyggende helsearbeid

Ofte kan gjentatte sykdomstilfeller, dårlig tilvekst eller dårlig fruktbarhet skyldes underliggende problemer i rutiner, fôring eller oppstalling.

Mange produsenter opplever perioder der de kvier seg for turen i fjøset og bekymringen for hva man finner i dag. Det føles tungt å måtte ringe veterinæren for enda et sykt dyr, eller kanskje er det ikke så sykt og man velger å se an litt til.

Står resultatene av innsatsen ikke til forventningene så hjelper vi gjerne med en besetningsgjennomgang for å finne årsaken. Ved en besetningsgjennomgang vil vi typisk se på oppstalling, rutiner og fôring fra en veterinærs ståsted og ta ulike prøver, f.eks blodprøver eller avføringsprøver for å kartlegge problemet. Deretter vil vi foreslå tiltak som kan avhjelpe og sammen velge en strategi videre som oppleves som mulig å følge opp.

Forebyggende helsearbeid er gøy og best av alt; lønnsomt for bonden! For deg som produsent innebærer det en triveligere hverdag med bedre dyrevelferd og økt produksjon. For oss er det mer tilfredsstillende å spille på lag med bonden og å behandle underliggende årsak og ikke symptomer.

 

 Bestilling av rutineoppdrag kan også gjøres til e-postadressen
post@vikersund-dyreklinikk.no
ADRESSE

Vikersundgata 11, 3370 Vikersund

Følg oss på

EMAIL ELLER TELEFON
ÅPNINGSTIDER

Mandag - Torsdag              08.00 – 17.00
Fredag                                  09.00 – 16.00